Er zullen soms moeilijke momenten zijn. Zeker als je altijd gewend bent geweest, zoals de meeste mensen in Nederland, om veel koolhydraten te eten tijdens bijna elke maaltijd van dag. Gelukkig hebben we 21 tips om af te vallen voor je op een rijtje gezet. Door deze 21 tips altijd in je achterhoofd te houden wordt gezond en snel afvallen net even wat makkelijker!

Snel afvallen tip 1:

Eet 3 normale maaltijden per dag en naar behoefte 2 of 3 tussendoortjes. Sla geen maaltijden over en zorg dat je overdag niet langer dan 6 uur niet eet.

Snel afvallen tip 2:

Elke maaltijd – ook het ontbijt- bevat een flinke portie (125-175 gram) van een eiwitrijk product zoals kip, rundvlees, lamsvlees, varkensvlees, kalfsvlees, vis, schaal- en schelpdieren, eieren of kaas. Ben je man en groot? Dan mag de portie nog wat groter zijn. Je hoeft geen vet van het vlees te snijden of het vel van de kip te halen. Het mag wel als je dat lekkerder vindt. Voeg eventueel een scheutje olijfolie of een klontje boter toe aan je groenten om het vet dat je wegsnijdt weer toe te voegen.

Snel afvallen tip 3:

Geniet van boter, olijfolie, notenolie of olie van zaden (druivenpitolie) en mayonaise. Gebruik 1 lepel olie over een salade of andere groenten. Je kan ook een klontje boter gebruiken. Bak in weinig olie of boter.

Snel afvallen tip 4:

Eet elke dag niet meer dan 20 gram netto koolhydraten waarvan het grootste deel van de basisgroenten komt. Dit komt ongeveer overeen met 300- 400 gram groenten per dag als salade of gekookt. Bekijk de koolhydraatgehaltes in onze koolhydraatteller.

Snel afvallen tip 5:

Eet wat Atkins je adviseert in Fase 1. Op onze website helpen we met een aantal voorbeelddagmenu’s.

Snel afvallen tip 6:

Kies hartige tussendoortjes bijvoorbeeld een plakje kaas, 2 eetlepels olijven, een halve avocado.

Snel afvallen tip 7:

Gebruik als je wilt calorievrije zoetstoffen in koffie en thee.

Snel afvallen tip 8:

Zin in zoete dranken, kies voor light, de Atkins shakes, water, bruiswater of suikervrije limonade.

Snel afvallen tip 9:

Zin in hartige dranken, kies voor een dagelijks kopje het liefst zelfgemaakte bouillon.

Snel afvallen tip 10:

Neem elke dag een multivitaminen.

Snel afvallen tip 11:

Eet tot je voldaan bent, niet tot je vol zit. Als je niet zeker weet of je genoeg gegeten hebt, wacht 10 minuten, drink een glas water en eet alleen meer als je nog steeds trek hebt.

Snel afvallen tip 12:

Honger jezelf niet uit. Beperken is nergens voor nodig.

Snel afvallen tip 13:

Lees verpakkingen en zoek in de koolhydratenteller op hoeveel netto koolhydraten een product bevat.

Snel afvallen tip 14:

Uit eten? Bereid je voor. Zo is een saus vaak gebonden met bloem of maïzena. Ook zit er vaak suiker in dressing en salades.

Snel afvallen tip 15:

Kom in beweging! Begin met een dagelijkse wandeling van 15 minuten. En maak bijvoorbeeld elke middag na je lunch een korte wandeling. Zoek iemand om samen mee te bewegen, dat stimuleert!

Snel afvallen tip 16:

Pak de fiets of loop naar je werk. En pak de trap wanneer mogelijk en probeer liften zoveel mogelijk te vermijden.

Snel afvallen tip 17:

Gebruik als je wilt calorievrije zoetstoffen in koffie en thee.

Snel afvallen tip 18:

Gebruik als je wilt calorievrije zoetstoffen in koffie en thee.

Snel afvallen tip 19:

Probeer eens een beweeg DVD als je vaak thuis bent.

Snel afvallen tip 20:

Gebruik als je wilt calorievrije zoetstoffen in koffie en thee.

Snel afvallen tip 21:

Word lid van een sportclub. Ook hiervoor geldt, samen met iemand sporten stimuleert en zorgt voor een stok achter de deur.

Koolhydraatarme varianten van Atkins

Wil je gezond en snel afvallen? Dan is het Atkins dieet iets voor jou! Met ons koolhydraatarm dieet val jij snel en gezond af.

Ook heeft Atkins verschillende koolhydraatarme varianten van bijvoorbeeld brood en pasta ontwikkeld. Hierdoor passen deze producten toch binnen jouw koolhydraatarme levensstijl! Zo hebben we koolhydraatarme volkorenbrood met maar liefst 65% minder koolhydraten ontwikkeld. Maar ook pastagerechten kunnen weer met de Atkins koolhydraatarme pasta. Deze penne pasta bevat 70% minder koolhydraten dan de reguliere pasta. En heb je trek in iets zoets? Probeer dan de Atkins koolhydraatarme repen eens. Eet hier maximaal twee stuks per dag van.

Meer weten over welke producten wij aanraden? Lees dan ons artikel met onze 52 favoriete koolhydraatarme producten.