Het begin van een koolhydraatarme revolutie

Onze oprichter, dr. Robert C. Atkins, was een beroemde Amerikaanse cardioloog. Tijdens zijn werk in de jaren 60 zag hij een groeiend aantal hartpatiënten met overgewicht. Dat baarde hem zorgen. Hij onderzocht verschillende voedingstheorieën om z’n patiënten te laten afvallen zonder opnieuw aan te komen.

“Alle patienten van Dr. Atkins hebben hun streefgewicht bereikt. ”

– Atkins diëtist

Koolhydraten onder controle houden

Geïnspireerd door een aantal artikelen die door de American Medical Association waren gepubliceerd, begon dr. Atkins met de ontwikkeling van zijn eigen theorie. Hij noemde het de ‘gecontroleerde koolhydratenaanpak’. Deze aanpak was gebaseerd op het feit dat westerse voeding te veel koolhydraten bevat en dat door de koolhydraatinname te beperken je je lichaam kunt trainen om vet te verbranden.

Toen hij zijn koolhydraatarme dieet uitprobeerde, waren de resultaten zeer indrukwekkend – alle patiënten van dr. Atkins bereikten hun streefgewicht.

De nieuwe aanpak

In 1972 kwam het eerste boek van dr. Atkins uit, Dr. Atkins’ DieetRevolutie. Dit werd een internationale bestseller. Sinds die tijd is er veel nieuw wetenschappelijk onderzoek naar voeding gedaan en aan de hand van nieuwe inzichten is ook de koolhydraatarme aanpak van Atkins verbeterd.

“Het boek “Dieet Revolutie” van Dr. Atkins is een internationale best-seller geworden.”

– Atkins diëtist

Ontdek ook de andere argumenten om te starten met Atkins